LA Cool

Inspired by long sunsets and the low lines of West Coast Modernism, LA Cool is an all-weather poolside pavilion for a private Sydney home. A pampering platform with covered and open spaces framed by a low planar roof, taking in breathtaking views over Newport Beach and Pittwater.

Information

Location Guringai country, Newport, NSW
Completion 2019

Our Team

Shaun Carter
Julie Niass

Collaborators

Engineering Cardno
Photography The Guthrie Project

Awards

House & Garden Top 50 Rooms, Best Use of Materials Winner

A luxurious poolside pavilion under a low planar roof, inspired by West Coast Modernism.

Watch

The pavilion completes the vision of an earlier project, Newport House, extending the sleek material palette poolside. A white-painted brick wall along the western edge tempers the sun and anchors a wood-fired pizza oven in the kitchen area and a fireplace in the living area. The timber deck extends out beyond the roofline for sunbathing. A circular skylight brings sun and sky into the living area. Along the protective western wall, sculptural incisions offer portals to valley views and allow the low afternoon light to infiltrate.

Sculpted portals in the western wall offer valley views and allow low afternoon light to infiltrate.

Related Projects